Het houdt nooit op
887
post-template-default,single,single-post,postid-887,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.1,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.5,ajax_fade,page_not_loaded, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Het houdt nooit op

Volgens mijn LinkedIn profiel ben ik communicatie adviseur en tekstschrijver. Helder en goed afgebakend, zou je zeggen. Toch vraag ik me regelmatig af: waar begint mijn werk nou precies en waar houdt het op? Wanneer moet je zeggen: tot hier en niet verder? En als ik dat dan (niet) zeg, ligt dat dan aan het vak of aan mij?

Als jouw externe afdeling communicatie kun je me vanzelfsprekend vragen om je social media bij te houden, je tekst te schrijven of om een communicatieplan uit te werken. Maar om dat echt goed te kunnen doen, spring ik graag van de hoogste duikplan de materie in. Want pas ik al precies snap waar het over gaat, kan ik de beste communicatie ontwikkelen.

Het komt daarom regelmatig voor, dat ik niet alleen communicatie adviseur ben, maar ook strategisch adviseur, meedenker, richtingbepaler of iets anders dat een beetje off road is van het communicatievak.

Wanneer moet je zeggen: tot hier en niet verder?

Dus is communicatie een vak? Ja, dat zeker. Maar het is – als het aan mij ligt – niet te gieten in een vakje. Mocht je op het puntje dus in de arm nemen, dan weet je dat vast ­čśë