Portfolio

Benieuwd welke communicatie op het puntje al verzorgd heeft?Als je haar maar goed zit!

We hebben de laatste maanden samen met Studio Eigen Merk gewerkt aan een leuke klus voor Hair en Beauty van den Berg. Het eindresultaat mag eindelijk gedeeld worden: een prachtig magazine ter ere van hun 65 jarig bestaan!

Niet alleen bij het koffie automaat

Als het om communicatie gaat, zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken. Maar vergeet je collega’s niet! De interne organisatie is minstens zo belangrijk. Voor Tauw stelt op het puntje bijvoorbeeld maandelijks een interne nieuwsbrief op.

Duimdik magazine

Voor de regionomie schreef op het puntje tekst voor een magazine. In 2,5 week hebben we maar liefst 50 (!) interviews afgenomen. En wat een vét resultaat. Een duimdik magazine met alleen maar inspirerende verhalen. Daar krijgen we gewoon energie van!

Van A tot Z

op het puntje organiseerde het eerste projectbezoek voor de NKWK-KBS. Van het regelen van de bustour, tot de locatie, de catering en de programmaboekjes. En natuurlijk maakten we een overzichtelijk draaiboek. Op de dag zelf verzorgden wij – heel relaxt – de regie.

Let’s kick off

Twentemilieu is onlangs gestart met een project – 100 100 100. op het puntje organiseerde hiervoor een feestelijke kick-off voor ruim 200 deelnemers. Van het schrijven van de uitnodiging tot de goodybag, de organisatie van begin tot het eind lag in onze handen.

Cleantech Tomorrow 2016

Voor het 4-daags evenement Cleantech Tomorrow zorgde op het puntje voor alle communicatie. We schreven tekst voor op de website, persberichten, artikelen voor in de krant, hielden interviews met sprekers, stonden de media te woord, en zorgden voor het beheer van social media.

Schrijfplezier door (Villa) Leesplezier

Voor Villa Leesplezier schreven we tekst voor ál haar communicatie uitingen. Het bedrijf is in 2016 gestart, dus konden we vanaf het prille begin meedenken over de juiste tone of voice. We schreven tekst voor de app, de flyer, een persbericht, een mailing én voor boekenleggers. Genieten!

In overleg met de media

Wij zorgen voor een uitgedachte mediaplanning van 2016 voor De Board. We gaan in overleg met uitgevers om te kijken wat de opties zijn qua mediakanalen & bereik. Deze opties leggen we voor, zodat de klant alleen nog hoeft te kiezen wat hen het beste past.

Midden in de natuur

Staatsbosbeheer verhuurt prachtige optrekjes mídden in de natuur. Wij (her)schrijven de informatiemappen van deze woningen. Tijdens het schrijven wanen we ons midden in het gebied, en schrijven we vol inlevingsvermogen de teksten. ’t Lijkt wel vakantie!

Trainen voor social media

op het puntje traint medewerkers van @SterkWerkUitzendburo en @HoltiesProducties in social media! Het volgen van een #socialmediastrategie, het maken van een #contentplanning én natuurlijk de do’s en don’ts op de online platformen komen voorbij.

Maandelijkse nieuwsbrief in fris jasje

Het opmaken en versturen van een maandelijkse nieuwsbrief behoort ook tot de mogelijkheden bij op het puntje. Voor Tauw creëerden wij in samenwerking met Graphic Kitchen een interne nieuwsbrief.

3 x tekst in ICT

Voor MacRent, iPadhuren en Go4Rent schreven wij een mailing waarin de bedrijven zichzelf voorstellen. Deze bedrijven opereren allen in dezelfde branche (ICT), maar toch hebben we er 3 compleet verschillende mailings van gemaakt.

Genoeg brandstof voor tekst

MyPrivateFuelcard heeft een nieuwe website. op het puntje mocht alle teksten van de oude website opfrissen en bijschaven.
Daarnaast schreven wij voor tankstation TinQ een wervende tekst, met als doel het maken van afspraken.

Beleidsdocument saai? Welnee!

Voor Raster mochten wij een beleidsdocument op managementniveau redigeren voor medewerkers. Stap voor stap beschreven we verschillende fases en werden situaties toegelicht d.m.v. voorbeelden: concreet en helder.

Multi-inzetbare insert

JWS, een bedrijf dat in de B2B markt handelt in kantoorartikelen, vroeg ons om mee te denken bij het maken van een insert. In samenwerking met Bureau Janse maakten wij een flyer die voor meerdere uitingen inzetbaar is.

Fris en stijlvol, net als klassiek ballet

Voor Balletschool Meppel heeft op het puntje in samenwerking met Graphic Kitchen een website gecreëerd die er fris en stijlvol uitziet, net als klassiek ballet. Want bij een moderne balletschool hoort natuurlijk ook een moderne website.

Geen woord aan gelogen

In gezellige samenwerking met Bureau Janse werkten wij aan een leuk project voor Arka-Bouw, een bedrijf dat bouwt, verbouwt en onderhoudt. Wij schreven tekst voor de nieuwe 3 luik folder met drie (échte) klanten van Arka-Bouw. Daar is dus geen woord aan gelogen!

Dus… en zo

Ze heeft vier kinderen, een man, een eigen bedrijf en als het een beetje meezit ook een sociaal leven. Met een gezonde dosis zelfspot neemt ze je mee in een wereld van plakkende stuiterballen, ochtendrituelen en de 17 minuten per dag voor haarzelf (of lijkt dat maar zo?).

          Zul je zien: schijnt de zon, mag je er pas in als die pakkende tekst klaar is. Bel op het puntje. Wij schrijven zonder writersblock. Klaar terwijl je bruin wordt. 0522 – 24 50 99  of 06 24 53 89 71  

Met ziel en zakelijkheid

Staatsbosbeheer zet zich al meer dan 115 jaar in voor onze natuur. Met ziel en zakelijkheid. En met een prachtige, nieuwe website! op het puntje mocht de webtekst schrijven. Nou, dat doen we met liefde en plezier!

Eitje?

Tekst & communicatie die vanzelfsprekend zijn; het lijkt een eitje. Op het puntje snapt hoe precies dat komt, zo’n eitje. 
En tekst en communicatie. Kan je communicatie wat zout gebruiken? Je weet wat je wilt zeggen maar je komt niet op de woorden? misja@ophetpuntje.nl.

Wel een vacature, maar geen tekst?

Een medewerker vinden is een kwestie van een advertentie plaatsen. Maar die ene medewerker vinden, dat is andere koek. Ook voor een van de klanten van NU reclame. Dus hielp op het puntje met de vacaturetekst. Zodat die niet alleen scherp en treffend is, maar ook goed vindbaar online. Ook op zoek naar de ware? op het puntje schrijft helpt graag. Neem contact met ons op via misja@ophetpuntje.nl

Op expeditie

Manon (14) en Yvonne (iets ouder) gaan een reis maken. Naar Antarctica, waar de ijskappen als een razende smelten. op het puntje is erbij. Nou ja… figuurlijk. Tijdens de reis is de communicatie over de belevenissen en wat de expeditie met ze doet, actueel en treffend. Klip en klaar!

Cleantech Tomorrow 2015

Op het puntje verzorgde, net als vorig jaar, de communicatie voor Cleantech Tomorrow. We hadden een belangrijk aandeel in de look en feel, verzorden de mediacampagne – van advertenties tot sociale media – en deden de persbegeleiding. Ahoy!

PIEK!

Wij houden ervan – pieken, omdat het goed en misschien ook nog snel moet. Aansprekende teksten voor een website, nieuwsbrief, persbericht, column of een speech. Een duidelijke communicatie-strategie opstellen of aan het werk als tijdelijke kracht, we kunnen niet wachten.

Website voor buro Troje

Buro Troje is onderscheidend en veelzijdig. Dat wil eigenaresse Helena Hartholt terugzien in de tekst voor haar nieuwe website.  We schreven de teksten aan de hand van een schilderij met af en toe een uitstapje naar het Griekse Troje. Hoe dit heeft uitgepakt? www.burotroje.nl

Website voor Van Olst Counselling en Coaching

De teksten van op het puntje spraken hem aan. Counsellor en coach Gerko van Olst wilde ze graag op zijn nieuwe website. Wij gingen natuurlijk graag voor hem aan de slag. Resultaat: een duidelijk en fris verhaal van deze nieuwe onderneming. Gevat in een mooi ontwerp van Studio 39. www.vanolst.nu

Keizerslanden vernieuwt

De wijk Keizerslanden wordt de afgelopen jaren in het kader van wijkvernieuwing flink aangepakt. Er is flink gerenoveerd en gebouwd. De wijkvernieuwing komt in de laatste fase. ieder1 heeft op het puntje ingeschakeld voor alle communicatie rondom het ‚loslaten van de wijk’.

Nieuwe informatiemappen voor Natuurmonumenten

Een kwelling was het: de informatiemappen van die prachtige vakantiewoningen van Natuurmonumenten schrijven. Wat een geweldige locaties! Wie er op vakantie is, weet aan de hand van onze teksten precies wat er te doen is in de omgeving.

Puur kamperen bij Staatsbosbeheer

Kamperen bij Staatsbosbeheer is een belevenis op zich. Op het puntje werd gevraagd de beleving in webteksten te vangen. Voor alle terreinen zijn bezoekers geïnterviewd en de teksten herschreven. Daarna hebben we rap onze koffers gepakt. Naar buiten!

Nieuwe website voor Mille-Pattes

Behalve voor secretariële diensten kun je nu ook terecht bij Mille-Pattes voor coaching en training. Daar hoort een mooie website bij! Op het puntje kreeg de eer en schreef de teksten en verzorgde de projectcoördinatie. Voor het ontwerp bedanken we Loes van Studio 39.

Nova Vesta is meer dan een gewone makelaar

En die meer dan gewone makelaar heeft een nieuwe website! Aan op het puntje de eer om de webtekst te schrijven. Daarmee waren we heerlijk onder de pannen. En het resultaat mag er zijn. Als je nu nog niet je ideale woning kunt vinden…

Cleantech Regio Stedendriehoek

Cleantech Regio Stedendriehoek koerst naar schone toekomst

Op het puntje adviseert de Strategische Board Stedendriehoek in de reis naar een schone toekomst. Op 25 november kondigde de regio Stedendriehoek formeel aan dat cleantech het gekozen profiel is waarmee de regio zich op de kaart zet.

e-zine voor WGR Regio Stedendriehoek

WGR Regio Stedendriehoek heeft zichzelf opnieuw uitgevonden? Hoe? Op het puntje schreef er een e-zine over.

Uniek landschap, uniek boek

Op het puntje schreef als onderdeel van Tekstteam Oost mee aan dit unieke boek over Kristalbad, een natuurgebied tussen Hengelo en Enschede.

U een tekst, een kind een toekomst

Plaats NU een opdracht voor een persbericht, webtekst, column of een andere tekst en steun WereldOuders en Liesbeth in hun missie.

Puntig persbericht nodig?

Persbericht nodig? Op het puntje verwoord – vanzelfsprekend – puntig uw nieuws. Zoals voor www.ikenikfotoservice.nl, die nu samen met C1000 Hans Kok in Deventer een heerlijke kortingsactie op foto’s, fotoalbums en foto’s op canvas heeft. Kiek zelf maar!

tekst communicatie projecten

Copywriter nodig?

Op het puntje is gevestigd in Meppel en gespecialiseerd in tekst. Met een grote diversiteit aan klanten en jarenlange ervaring is geen tekst te gek. Neem contact op via 06 24 53 89 71 of mail naar misja@ophetpuntje.nl

Aandacht voor mensen. Daadkracht in zaken. Höcker.

Höcker is gespecialiseerd in onderzoek, advies en procederen voor ondernemers. Zij bieden een praktische oplossing voor uw probleem. Hoe? Dat staat in de nieuwe brochure die op het puntje heeft verzorgd. Want wij zijn gespecialieerd in tekst…

5 Vragen punt nu

Waar word je blij van? Wat vind je het állerleukste ? Wat stimuleert je? En welke opleiding of welk vakkenpakket moet je dan kiezen? TechniekTalent startte  de pilot 5 vragen om VMBO leerlingen te leren kiezen voor de toekomst. Op het puntje schreef tekst voor www.5vragen.nu, stelde een mediaplan op en voerde het uit.

Een geïmproviseerd debat

Mensen op het puntje van hun stoel krijgen, daar weten we van alles van bij Op het puntje. En meestal doen we dat met frisse tekst. Maar dat kan ook met improvisatietoneel. Zoals bij de nieuwjaarsbijeenkomst van SWB uit Hengelo. Vóór dat Comcept Communicatie een pittige stelling in de groep gooide, improviseerde Op het puntje […]

Vat de koers bij de hoorns

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft de koers voor de komende jaren uitgestippeld. In een koersdocument is terug te vinden hoe, wat, waneer en waarom dit gaat gebeuren. Maar hoe zeg je dat nou ‘in het kort’? Op het puntje vatte het koersdocument samen. In heldere taal, kort maar krachtig. Op pad nu!

ATENSUS en Op het puntje: een verrassend leuke combinatie

Bij Op het puntje weten we alles van communicatie. Anders is het bij de inrichting van de openbare ruimte, daar weet ATENSUS weer alles van. Op het puntje verzorgt collumns in de nieuwsbrieven van ATENSUS. Een verrassende combinatie!

Nieuwe website voor Mille-Pattes

Ieder z’n core business… zo is het maar net! Die van Mille-Pattes is secretariaatsdiensten. Waar eigenaresse Ike Piest – van der Ree graag een website mét frisse tekst bij wilde. En dat is weer mijn core business. Het resultaat? www.mille-pattes.nl

Overnachten in de mooiste natuur van Nederland

Vakantiewoningen van Staatsbosbeheer zijn stuk echte pareltjes, gelegen in de mooiste natuur. Wat er allemaal te zien en te doen is staat beschreven in de informatiemap. Op z’n Op-het-puntjes: fris, helder en duidelijk.

Duurzame winst voor het MKB

Wat kun je als ondernemer doen om duurzaam te ondernemen? Is het een haalbare kaart, of is het alleen weggelegd voor de grote bedrijven ? Dit boek legt in zeven praktische stappen uit hoe je duurzame winst kunt boeken. Bestellen? Ga naar www.duurzamewinstvoormkb.nl

Bak & Kado Meppel

De lekkerste maak je zelf

Op het puntje verzorgt momenteel voor Bak & Kado een nieuwe website en werkt mee aan de feestelijkheden rond de opening van de nieuwe winkel op 28 april. Houd www.bakenkado.nl dus in de gaten!

Improviseren kun je leren

Staan de uitkomsten van je project niet vast? Zit je in een proces waarvan je het resultaat niet weet? Ben je bang voor weerstand, opstand of tegenstand? Improvisatie kan je helpen. In samenwerking met COMcept biedt Op het puntje improvisatietrainingen.

Ermelo groenste stad van Nederland

In de jaarlijkse groencompetitie Entente Florale is Ermelo verkozen tot groenste stad van Nederland 2011. En dat mag iedereen weten! Op het puntje gaat aan de slag met een magazine over die prachtige, groene stad Ermelo en wat er allemaal te beleven valt.

Logo meppeler courant

Meppeler Courant

We hebben er allemaal een: een lifestyle. Kritisch en niet vreemd van zelfspot beschrijft Misja in haar column de dagelijkse zaken uit onze lifestyle. Iedere vrijdag te lezen in de Meppeler Courant.

Informatiegids gemeente Coevorden

De voorbereidingen op de informatiegids voor de gemeente Coevorden zijn in volle gang. Deze gids is dé informatiebron voor alle adressen en praktische informatie en mag in geen enkel huishouden ontbreken. Op het puntje werkte mee aan deze gids en bracht de inwoners in beeld.

Naar buiten!

De Veluwe is mooi. Erg mooi. Maar weet je wat er allemaal te zien en te doen is? Wat er te beleven valt voor de kinderen? Waar je terecht kunt als je vanuit je rolstoel van het bos wilt genieten? Op het puntje werkt aan een pakkende folder met praktische informatie en tips.

Boom duurzaam ondernemen

Gids voor duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is niet alleen een maatschappelijke trend, het is een must als we zuinig en respectvol met de aarde willen omgaan. DGMR ontwikkelde voor gemeenten het zogeheten Koploperproject. Op het puntje ontwikkelde speciaal voor deze projecten een gids.

Communicatie met smaak

Een goeie tekst of een communicatieplan; die schrijf je niet even tussen de soep en aardappelen. Die hebben aandacht nodig. Communicatieadvies, een pakkende tekst, nieuwsbrief, persbericht, webtekst, column, speech nodig? Op het puntje serveert je graag.

Drukke mama’s

Je kinderen, werk, de vaat, de boodschappen, de kapper, vriendinnen, je man (niet te vergeten), blokfluitles en voetbaltraning, verjaardagen, feestdagen… Het dagelijkse leven zit bomvol. Hoe manage je dat?

Hollandse Waterlinie

Staatsbosbeheer

Een linie van 85 kilometer forten, bunkers en schuilplaatsen slingert door Nederland. En wat is nou een leukere plek om te ontdekken, te struinen, schaafwonden op je knieën te krijgen..? Staatsbosbeheer vroeg om pakkende teksten voor het informatiebulletin Hollandse Waterlinie.

Gemeente Deventer

Misja verzorgt onder – veel – meer de communicatie van de volgende projecten:

Stationsomgeving.
Interactief Werken (burgerparticipatie).
HR Visie.
Entente Florale 2010

Muto Communicatie

Muto Communicatie

Wáárom zou je eigenlijk kiezen voor rijden op groen gas? In opdracht van Muto Communicatie is er een kernboodschap geformuleerd.

Retailcommunicatie – drogisterij

Op het puntje heeft gewerkt aan de communicatie van diverse drogisterijproducten. Voorbeelden zijn de website, folder, productfotografie, persberichten en bel & win acties van onder meer Therme, ZARQA, Dr. Swaab en VOGUE.